Activitats octubre 2021

Un cop arribat octubre iniciem el curs, aquest cop moltes de les nostres activitats al voltant de la parròquia de Sant Salvador d'Horta, en la que ens integrem i a la que volem servir.


Recordem que el primer divendres del mes va haver vetlla de pregària organitzada pels joves del moviment i oberta a tothom:

Un moment de la pregària del dia 1 d'octubre (foto MO)

A més han creat un perfil a la xarxa social Instagram per difondre les nostres activitats.

Igualment infants, joves i matrimonis han représ les seves trobades de formació. 
No oblidem tampoc el nostre servei a l'Església de Girona amb la participació individual de cadascú en la vida diocesana i parroquial dels seus llocs de residència.


D'altra banda s'ha représ la dinàmica de la renovació mensual de l'Aliança d'Amor, el dia 18 de cada mes. 
Recordem en què consisteix i la importància que revesteix per als schoenstattians: el 18 d'octubre de 1914 a Schönstatt (Vallendar, Alemanya) s'aplegaren un grup d'alumnes del seminari menor que els palotins tenien a aquella localitat en una capelleta que havien arranjat en els seus terrenys, sota el guiatge d'un jove sacerdot que els feia de director espiritual, Josef Kentenich. 
Molts d'ells havien estat cridat a files i aquella vetllada van segellar una Aliança d'Amor amb Maria, a la que havien entronitzat en el que a partir d'ara es coneix com el Santuari original (Urheiligtum) i que sintetitzem en el lema "Res sense Tu, res sense nosaltres".

Renovació d'Aliança el 18 d'octubre (foto JMM)
Actualment cada dia 18 de mes als santuaris de Schönstatt (tan les rèpliques de l'original com als santuaris-llar) es renoven aquelles promeses.


Fa dos cursos vam decidir a Girona fer aquestes renovacions en comú, almenys donar l'oportunitat a qui s'oferís voluntari per organitzar-les i conduir el ritus. La pandèmia va obligar a emprar-hi les noves tecnologies, però amb la normalització s'ha représ la presència física.




El dia 23 va fer-se la primera trobada del grup de Matinadors. 
Aquest és un grup format per homes adults, a semblança dels existents en altres llocs, que el dissabte de bon matí es troben al Santuari de Schönstatt per pregar una estona i posteriorment esmorzar plegats.
En el cas de Girona la pregària es va fer a la capella del Santíssim de l'església de Sant Salvador d'Horta.
Matinadors de Schönstatt -23 d'octubre (foto XF)
S'han fet ja dues trobades i fixat la seva periodicitat. Serà els primers dissabtes de cada mes, a les 7:00. 
Per suposat són obertes a tot adult que vulgui compartir una estona de pregària i departir més relaxadament amb un esmorzar.



L'any vinent es compliran els 25 anys de la benedicció del Santuari Nova Pentecosta, de Valldoreix. Per aquest motiu el passat diumenge 31 d'octubre la Família catalana va iniciar l'Any Jubilar amb una pelegrinació des de Barcelona, una Eucaristia a l'exterior del santuari i trobada dels diferents membres vinguts de diferents punts de la nostra geografia. Àdhuc les Germanes de Maria que s'estan a Madrid.

Santuari de Valldoreix -missa inici Jubileu (foto ED)

Després de dinar es van esbossar les diferents accions que es pensen realitzar a l'entorn del Santuari durant els propers mesos. L'any de celebració durarà fins el 18 d'octubre de 2022. 


Per últim, el passat dissabte 6 de novembre, els locals de la parròquia de Sant Salvador van servir a la projecció de la pel·lícula "Little Boy" dirigida per Alejandro Monteverde i un posterior fòrum al voltant d'aquesta, dirigit a joves de més de 16 anys.

_______________________________
Properes activitats de Schönstatt:
  • Recès d'advent, dissabte 20 de novembre, Valldoreix.
  • Festivitat de la Immaculada, dimecres 8 de desembre, Girona


_______________________________

Felicitem també la parròquia de Sant Salvador d'Horta pel reinici dels grups de comunió. Una vintena d'infants han començat la seva formació catequètica aquest mes d'octubre. 
Un bon reinici de cara als 50 anys que compleix aquest mes de desembre.

Comentaris