Final de curs 2020-21

Acabem el curs 2020-21 després d'un any i mig complicats. La pandèmia ens ha obligat a replantejar algunes dinàmiques i durant mesos les trobades han estat per via telemàtica. 

Poc a poc i amb les precaucions degudes hem anat reprenent l'activitat presencial, perquè tots ho necessitàvem. I això culminà durant aquestes setmanes de juny i juliol, amb la participació a la Convivència Familiar al santuari del Corredor i, per als més joves, les colònies i campaments que s'organitzen a nivell català i espanyol.



Aquesta tardor passada va sorgir entre nosaltres una idea, un projecte per engrescar la nostra petita comunitat i alhora oferir-lo al servei de l'església de Girona. Una representació va reunir-se amb el senyor Bisbe per plantejar-li. 

Han estat uns mesos de contactes, entrevistes, reunions  i també pregària per fer-lo madurar i sobretot per madurar-lo dins les nostres ments.

I finalment ja ho podem dir: abandonem la rectoria de Sant Jordi Desvalls, on hi hem estat durant els darrers 9 anys, i, d'acord amb el consell i el rector, ens instal·lem a la parròquia de Sant Salvador d'Horta, per integrar-nos-hi i posar-nos al seu servei. 



Desmuntant i carregant el mobiliari (fotos MO)

La parròquia ens cedeix l'ús d'un parell de sales, on fer les trobades de famílies i jovent per formació, les pregàries mensuals de joves, la renovació d'Aliança el 18 de cada mes, participar en les eucaristies... Aquesta Setmana Santa vam condicionar-les i vam traslladar part del mobiliari.

El jovent, muntant mobles a les sales, un cop condicionades (ND)

És un pas endavant, una sortida de la nostra zona de confort, i també serà un aprenentatge, una presa de consciència sobre el fet de formar d'una comunitat més ampla: l'Església. No és que hàgim portat una existència apart! Cadascú participava a les seves comunitats parroquials de forma individual o familiar: com a catequistes, animant la litúrgia amb cants, monitors en esplais o confraries... Ara es tracta d'actuar com a moviment d'Església, posant-se al seu servei. 

Imatge de la Mater a la capella  (MO)

Pregària de joves-maig (MO)


També hi ha canvis a nivell organitzatiu: es constitueix un Equip de Coordinació amb representants dels diferents grups que formem a Girona. Alhora, alguns dels matrimonis i joves assumeixen funcions a nivell català. Un pas més en la maduració del moviment.

Marxem per gaudir uns dies de descans en família, però amb els ulls posats en el proper curs. La propera activitat serà el cap de setmana del 18/19 de setembre.

El foc de l'Aliança, i el Santuari de Valldoreix (foto HR)


Comentaris